Foto

miercuri, 29 aprilie 2015

New kids on the block



   Copii din ziua de azi nu mai știu să se distreze!

   Veneam ieri acasă și în fața blocului, un grup de vreo 5-6 băieți și fete în jurul vârstei de 12-13 ani, erau adunați în jurul unuia dintre ei și se uitau cu interes la un serial pe tabletă.

  M-am uitat la ei și m-a plesnit râsul când i-am auzit cu cât interes comentau ultimele evenimente din acel serial.

   Păi eu cand aveam vârsta asta, și pun pariu că nu sunt singurul, ceream voie la părinți să ies  pe-afară", și urma un întreg ritual: băteam unii pe la alții la uși să cerem voie la ceilalți părinți sa ne lase prietenii  să iasă, după care trebuia să găsim o minge bună cu care să jucăm fotbal sau tenis de picior, dacă nu găseam una destul de bună ne mulțumeam să mergem la o vulcanizare să umflăm una și după aia urmau meciuri mai ca în Champions League.

  Și toate astea se întâmplau în intervalul orelor 17-22 maxim, după programul pe care îl aveau toate blocurile trecut: ore de liniște și ore de joacă.
 
  Păi acum ies copii la orice oră, stau până la 2-3 noaptea și culmea nu îi gonește nimeni cu celebra vorbă "ia mai duceți-vă mă, la voi la bloc, că acum e oră de liniște!".

  Și asta se repeta zi de zi și nu mai aveam nevoie de tehnologia din ziua de azi.Bine...acum ar putea sa zică cineva ca nu era si este normal să nu-i simțim nevoia, dar vă spun ca am vazut din când în când , rar ce-i drept!, și copii de 7-8 ani care se urcau in pom și bateau mingea în fața blocului.

  Deci se poate și fără tablete, smart-phone-uri sau alte gadgeturi.

5 comentarii:

  1. Noi ne strigam la geam. Deja ne luasera vecinii seama si se obisnuisera cu strigatele noastre. Vorba unui cantec, cand ma inchidea mama in camera, preferam sa ma bata decat sa nu ma lase afara :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact asta zic și eu, acum din contră, riști și niște înjurături dacă te iei de ei sau te uiți puțin mai ciudat la ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aici este si vina parintilor, pentru ca le permit astfel de gadget-uri fara sa le impuna reguli. Ok, vrei sa te joci pe tableta, dar nu exagerat. Nu ii dai tableta unui copil sa ti-o plimbe pe afara. Eu ma jucam peste tot, si in locurile de joaca. Dar ai mei ma lasau sa ma murdaresc, sa imi zdrelesc genunchii, sa-mi sparg nasul si buzele :)) iti dai seama cand cresc si vor avea la randul lor copii, ce le vor povesti? Ne strangeam cu totii in jurul tabletei si ne uitam la seriale. Much fun, so entertaining, very mainstream.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai îi lasă, ca să nu se faca de râs la ceilalți copii și așa se formează un cerc vicios...

    RăspundețiȘtergere