Foto

marți, 27 ianuarie 2015

Friendzone...

"În cultura populară, friend zone (scris și friendzone) se referă la o relație platonică în care o persoană dorește să intre într-o relație sentimentală sau sexuală, iar cealaltă nu.[1][2] În general aceasta este considerată a fi nedorită de către persoana îndrăgostită", sursa Wikipedia.

Ce părere aveți de acest "friendzone-thing"? Vi s-a întâmplat vreodata să fiți "friendzone"-ați? Cum ați reacționat?

   Mie personal mi se pare cam aiurea ca un băiat căruia îi place să se dea atotștiutor si săritor și care vrea să ajute și să dea sfaturi unei fete și să glumească cu ea și să o facă să capete încredere în el să devină prieteni. Asta nu inseamnă ca alunecă singur spre această zonă? Bine...nu spun nici să fie un nesimțit incurabil și misogin în același timp...sau poate ăsta e răspunsul. Băi băieți...înainte de a intra în vorbă cu o fată,calculați-vă șansele de a deveni prieteni buni sau mai mult de atât...și aveți grijă cum vă comportați cu ele...prea multă atenție riscă să ducă la așa zisa prietenie foarte bună, gen "ești atât de funny încât nu te pot vedea mai mult decât un prieten" sau "hai să nu stricăm o prietenie așa de bună", cu toate că vă știți de 2-3 zile...dar nici să nu cădeți în cealăltă extremă în care vine fata sa vă roage să o ajutați cu ceva și voi să intoarceți spatele și să plecați pentru simplul fapt că așa vă feriți...
 
Deci sfatul meu...deschide-ți bine ochii înainte de a agăța, vedeți cum abordați acea fată...

13 comentarii:

  1. Problema se pune în felul următor:
    - situația care este în acest moment și lipsa de modele ale tinerilor din ziua de azi.
    - lipsa de încredere a băieților și dorința arzătoare (întotdeauna a existat) a fetelor de a fi cu un bad boy.

    Ce încerc să zic este că, dacă dai totul pe față din prima, ce mai rămâne de descoperit, de aici și „prieten”, în schimb, dacă ții câteva cărți în mânecă și le scoți când trebuie, atunci poți să eviți cu succes „friend zone”-ul :D Ce să zic, baftă tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca sunt destule modele, problema e ca sunt mai multe modele rele decat bune si aici apare intrebarea "cine de vina?" băiatul că dă toate cărțile pe fața sau fata ca nu stie să vadă mai departe de ce vede la ...TV să zicem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu știu unde ai văzut tu modelele bune :))) ești mult prea optimist pentru vremea noastră :)) Bravo mă! :D

      Ștergere
  3. Delicat subiect, dar tind sa-i dau dreptate lui Damian, e o lipsa mare de modele pozitive in jurul nostru. Atat in media cat si in viata reala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut recent pe Facebook o prezentare de modă pentru bărbați. Vai de capu meu, mă gândesc cu groază ce fel de bărbați, dacă vor fi, vor ajunge băieții de azi :D

      Gen ăștia! :))) https://www.youtube.com/watch?v=eaFIEaqSwUg

      Ștergere
    2. tocmai asta este problema Damian...at the and of the day it's all about the look's...

      Ștergere
    3. +Eduard Manea nu neapărat, ci impunerea look-ului de către niște oameni. Dacă dai un search pe net ai să descoperi criza acută în care se află „masculul” acestui deceniu. De aici și „quest”-ul de a regăsi masculinitatea.

      Am avut metrosexual, retrosexual și acum lumbersexual. Doar pentru că ai o barbă, asta nu înseamnă că ești bărbat.

      Masculul nu mai știe cum să facă față tehnologiei, pentru că până la urmă, cum poți demonstra că ești bărbat în ziua de azi, când toate fetele sunt nebune după selfie și după tot ce este la modă ..... o modă de căcat până la urmă.

      Hai că aberez și dau în altele. Vroiam să zic, că dacă vrei să eviți friendzone-ul, trebuie musai să fi bărbat și nu băiat. Trebuie să ai încredere în tine. Din câte îmi aduc aminte, am scris odată un articol pe blogul meu, un tutorial cred despre cum să agăți fetele. Ce părere aveți, mai este valabil și azi?

      http://damianirimescu.ro/fata/cum-sa-agati-fetele-tutorial/

      Ștergere
    4. da...in mare parte ai dreptate...dar la partea cu fata din grup aș zice că acolo trebuie să ai grijă pt că tocmai acolo se poate să o dai in bară din cauza ta ca băiat/bărbat...

      Ștergere
    5. Acum am intrat și eu să recitesc articolul. Trebuie să-l refac, este mult prea ofensator pentru băieței de 21 de ani :))))))

      Ștergere
    6. da,s-ar putea să-și roada unghiile de necaz...

      Ștergere
  4. Da, din simpla prietenie sau friend-zone-alea se poate ajunge si la o relatie. Daca stii cum sa comunici si cum sa relationezi cu persoana respectiva.
    Doar ca tine si putin de chimia celor doua persoane, cum relationeaza si cum comunica. Se poate intampla repede, se poate intampla de-a lungul unor ani de zile.
    Atractia si chimia intre oameni mi se pare un lucru complicat. Este greu sa trasezi linii de demarcatie. Sau poate ca doar eu vad lucrurile astfel? La fel cum cred ca exista prietenie (care sa excluda atractia sexuala) intre barbati si femei. Unde sa fie pur si simplu o prietenie umana, bazata pe incredere si alte lucruri care ii fac pe unii oameni (rari) sa construiasca lucuri misto si durabile, impreuna. Atunci cand ai bagat si hormoni in ecuatie, bagi si orgolii si rahatul in ventilator :))) It gets everywhere...
    Cred ca functionez dupa alte principii, daca ar fi sa judec dupa trend, am centura neagra la bagat oameni in friendzone.
    Este greu cu amorul in jungla asta urbana...
    PS Damian, cum sa schimbi tutorialul?! Asta e pretioasa: "Cred ca imi place de tine, ca te vad triplu !" =))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parțial sunt de acord cu tine, mai puțin partea de prietenie între un băiat și fată fără intenții sexuale. Crede-mă, în orice punct al relației acestora fie el și de prietenie (aparentă cu toată încrederea și respectul etc etc) și de-o parte și de alta (ori doar dintr-o singură parte) există un gând sexual, e imposibil. Aici intervine puterea de auto-control.

      Cât despre tutorial, nu știu ce să zic asta e doar o riglă ruginită pentru băiețeii 3.14zdificați :D :)))

      Ștergere