Foto

vineri, 13 februarie 2015

Cine suntem?



   Cea mai bună întrebare cred ca ar fi:cine "nu" suntem? 

  Cred cu tărie că acțiunile personale ne definesc în relația cu cei din jur; ne fac superiori sau, din contră, inferiori.

   Acțiunile, vorbele, comportamentul.

  Mark Twain spunea: "În viața fiecărui om sunt două momente importante: cel în care ne naștem și cel în care realizăm de ce ne-am născut"

  Am avut, cu câteva zile în urmă, parte de un conflict verbal spontan cu cineva care, la prima impresie părea deranjat de felul meu de a fi, dar într-un final mi-am dat seama! Pe el nu-l deranja cum eram ci faptul că îl depășisem moral și intelectual, îmi place mie să cred.

  Cum mi-am dat seama?! Prin simplul fapt că la un moment dat nu mai avea argumente plauzibile, favorabile și cel mai important element, a început să folosească un limbaj vulgar.

  Eu sunt de părere că, în momentul în care, într-o discuție apelezi la vulgarități, acea discuție este pierdută deja, și nu mai are rost să continui.

  Ei bine, momentul în care renunți la vulgarități și te bazezi doar pe capacitatea ta de a-ți folosi buna creștere ca argument, atunci ai ajuns în acel moment, de ce m-am născut?

  Și de aici îți poți continua ascensiunea morala, intelectuală, umană pot spune.

  Mie îmi place să port discuții cu oamenii care prin felul lor, mă provoacă intelectual, care știu ce vor, care au aflat de ce s-au născut.
  
  Sunt de părere ca doar așa te poți înconjura de oamenii pe care îi meriți și care în același timp te merită.

Nu o să reușești sa fii cineva prin a arunca vorbe urâte în stânga și-n dreapta, nu, fii cineva prin ceea ce faci, prin ceea ce spui...Și atunci oamenii care îți seamănă și te apreciază pentru cine ești, vor sta lângă tine, no matter what...

12 comentarii:

  1. Nice! keep it up! place place place:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt ... EU! Si ma mandresc sa te am ca si coleg blogosferic si, pot spune ... ca si PRIETEN!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca să-l parafrazez pe Iorga, când argumentele se termină, încep jignirile. Am trăit de multe ori aceste momente, nu neapărat cu oameni undeva mai jos intelectual, ci cu oameni cărora așa le este felul. Și tot o parafrazare din Biblie, Iacob 3.2 ”dacă îți vei stăpâni gura, îți vei stăpâni firea toată”!

    RăspundețiȘtergere
  4. este un subiect destul de sensibil dar sper sa nu se supere careva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit si eu spusele lui Mark Twain in urma cu cativa ani si mi-au dat de gandit. Nu stiu daca mi-am gasit deja misiunea in viata, dar macar daca-ti pui intrebarea, stii ca trebuie sa cauti si raspunsul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt de parere ca am gasit-o si din acest motiv ma simt indreptatit sa pun intrebarea...

      Ștergere
  6. Pentru ilustrare ai ales unul din citatele mele preferate.
    Este interesant cum totul capătă o nuanță de „test”. Faptul că a ajuns la vulgarități a condus la picarea testului, lucru care l-a făcut să se depărteze de tine sau tu să te depărtezi de el.

    Legat de cine suntem - eu sunt infim și sunt foarte mic într-o lume mare. Însă comunitatea oamenilor mici este comunitatea care aduce schimbarea într-o lume plafonată.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine suntem este o întrebare foarte pertinentă. Cine nu suntem este o întrebare ce ar trebui să vină pe parcursul vieții.

    Cred că răspunsurile la întrebările din acest articol, vin odată cu dobândirea unui anumit grad de înțelepciune (înțelepciune ce poate apărea la bătrânețe sau nu).

    Cât despre discuția cu cunoștințele tale, nici nu are sens să te superi. Am urmărit discuția și sunt de acord cu tine, în momentul în care ajungi să te folosești de cuvinte obscene, denotă lipsa de tact și limitarea de care dai dovadă.

    Te-ai comportat exemplar, felicitări. Decât să ai asemenea cunoștințe, mai bine, fără, că îți este mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci sa înțeleg ca discuția respectivă a avut mai mult rating decât o emisiune de-a lui Dan Negru...cât despre persoanele de acest gen...este vorba de selecție naturală...

      Ștergere
  8. Nu-ti mai pierde vremea cu prostii nici macar in discutii elementare. Prostul nu va accepta niciodata faptul ca exista cineva mai inteligent de cat el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Total de acord, atunci cand cineva incepe sa jigneasca, trece bariera argumentelor logice si ajunge intr-un loc nedorit. Am mai observat o alta tendinta, a persoanelor de acest gen. Cand nu te jignesc, uita de argument si se ia de tine ca persoana, evitand sa vorbeasca despre subiectul in cauza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Primul instinct este sa devenim defensivi si sa contrazicem si de aici se ajunge usor la o cearta. Daca iti dai seama ca vrea sa te umileasca si nu sa te ajute - in cazul unui sfat- eu zic ca aceapersoana provine dintr-un mediu in care nu este apreciata si are nevoie sa se poarte asa ca sa se simta bine in pielea ei. E de recomandat retragerea si detasarea.

    RăspundețiȘtergere