Foto

miercuri, 4 februarie 2015

Decizii în viață

   Ce faci în momentul în care ești pus în situația de a-ți alege drumul în viață?

   Când știi că de alegerea făcută depinde tot viitorul? Alegi să iți construiești o carieră, o viață sau rămâi ancorat în prezent și faci aceleași greșeli pe care le-ai făcut până acum, involuntar zici tu, cu toate că nu sunt benefice?

   Eu cred că poți încadra unele greșeli nevinovate, făcute din primul impuls, acela  natural, ce apare din cauza unor amintiri, unor trăiri din trecut.

   Vi s-a întâmplat să vă simțiți ca și cum v-ați fi trezit dintr-o comă profundă în timpul căreia auzeați toată lumea cum vă spunea să încercați să vă reveniți, să depășiți un moment anume; moment pe care îl căutați în arhiva amintirilor proprii și nu reușeați să dați de el?

  Nu trebuie să răvășiți toate dosarele de amintiri pe care le aveți, trebuie doar să căutați un fir anume de amintiri pe care să îl urmăriți și veți găsi ce căutați. Acel moment  X, acea întâmplare care v-a blocat și v-a refuzat dreptul de a evolua, de a crește frumos, alături de oamenii frumoși pe care nu ați avut ocazia să îi vedeți până atunci lângă voi.

  Și mă întorc la întrebarea inițială: Ce faci în momentul în care ești pus în situația de a-ți alege drumul în viață?

  Tot ce trebuie să faci este să te uiți bine în jurul tău să vezi ce ai în momentul acela lângă tine și  îți garantez că alegerea va fi cea corectă.

   La mine a mers. Baftă!!!

10 comentarii:

  1. Eu inca aman decizia de cateva luni bune. Probabil e o speranta desarta ca rezultatul va fi altul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai liniștită Ianolia, cunosc cel puțin o persoană care a amânat 1 an o astfel de decizie și a pierdut, calculat ceva bani buni :D

      Ștergere
    2. ce coincidența, și eu conosc o astfel de persoană

      Ștergere
    3. Așa e, coincidență, isn't it? :D :))

      Ștergere
  2. Nu ai nici măcar o idee formată? Refuz să cred așa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Starea actuala este consecinta deciziilor din trecut. Acele decizii nu mai pot fi schimbate, dar poti schimba prezentul, iar prin deciziile de acum, stara de maine. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Păi nu spune nimeni să schimbi deciziile din trecut, tot ce trebuie este să treci peste ele, să nu rămâi blocat din cauza lor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cât despre decizii, este bine să-ți faci o analiză proprie, așa cum îmi place mie să fac, o analiză pe orizontală pentru a vedea toate soluțiile posibile și verticală pentru a determina rezultatul acestor soluții, să vezi fiecare soluție spre ce consecință te va duce.

    Și atunci poți spune că ai stat, ai calculat și ai ales și dacă nu va fi bună decizia, vei putea să te gândești care ar fi fost soluția mai bună, ca pe viitor să analizezi mai bine.

    Asta nu implică să stai prea mult să te gândești, pentru că ai putea pierde momentul. Este bine ca tot acest proces să fie deja natural și foarte rapid.

    Ce mai pot spune este că și odată luată o decizie greșită, întotdeauna există timp de redresare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, și asta înseamnă să știi în permanență ce ai in jurul tău și ce poți pierde...

    RăspundețiȘtergere
  7. Uneori ... este deajuns doar sa... FACI CEVA! Fara sa stai prea mult pe ganduri.. sa vezi CE AR FI DACA...
    Conform unei mari companii : "Just DO IT!"

    RăspundețiȘtergere