Foto

luni, 23 februarie 2015

Avem puls...



   1-0 sec. Mai mult nici nu era nevoie.

  Fiind oltean get-beget, de mic am avut în suflet o singură echipă, Universitatea Craiova, iar ca oltean nu ai cum sa nu ți se ridice părul pe mâini când auzi peste tot pe unde ai fi imnul regional "Oltenia,Eterna Terranova" și să simți cum începe să-ți crească pulsul și să îți dea sângele în clocot.

  Tot timpul, Universitatea Craiova a fost considerată un fel de Cenusăreasa fotbalului autohton, nefiind o echipă a marii puteri de dinainte de '89.

  Pe lângă aceasta echipă mai exista o alta, o altă Cenușereasă, o altă echipă dată la o parte de marile puteri ale statului, Rapid București, care fiind o echipă a sindicatului nu era văzută cu ochi buni de Comitetul Central, dar cu toate astea a făcut performanță la fel ca și U. Craiova.

  De la ultimul campionat câștigat, în 2003, Rapidul n-a mai avut vreo performanța notabilă și s-a zbătut undeva în jumătatea superioară a clasamentului, dar asta nu a fost o problemă pentru suporterii alb-vișinii care au susținut-o necondiționat.

  În ultimul an, echipa a traversat cea mai neagră perioadă, întâmpinând dificultăți financiare, fiind chiar retrogradată, dar se pare ca încă mai are putere, o putere dată din nou de suporteri și de un finanțator venit parca de nicăieri,care a adunat o echipă care la prima vedere nu avea multe șanse de izbândă. 

  Dar au reușit, au reușit să bată "intangibila" echipă a Stelei, dând speranțe suporterilor la o renastere precum a Pasării Phoenix, asemenea echipei Craiovei care se pare ca va face la rândul ei o figura frumoasă anul acesta.

   Așa că nu ne rămâne decât să sperăm la o renaștere a celor două foste mari puteri ale fotbalului românesc, nu de alta dar parcă mi-e dor de acele derby-uri Craiova-Rapid!

Vouă nu?

11 comentarii:

  1. O partida U Craiova - Rapid...!!! UUUU Vis negru dureros de frumos! Tin minte ca am fost la un astfel de meci...chiar pe stadion! A fost NEBUNIE! Imi e dor de Universitatea Craiova a acelor vremuri cand ma ducea bunicul meu pe stadion, cand imi lua cabuta cu capsuni cu zahar..si ii puneam 1000 de intrebari gen: "Tataie, da ce are nenea asta de langa noi cu mortii mamei lu nenea Arbitru? " :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nea GeorDan, cred ca intrebarile de genul celei de mai sus sunt de actualitate si acum...

      Ștergere
  2. edy despre care craiova vb tu in acest articol??? despre adevarata Universitatea Craiova care se va re-inscrie in campionat din vara sau despre clona (CSU ... ) care activeaza in liga 1 fara sa aiba acest drept regulamentar ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cea care a facut istorie...restul se bazeaza pe renume...nu vreau sa fac polemica despre care este echipa adevarata..CS sau Fc...eu sunt pro fotbalului craiovan...spectacolului oltenesc in general...

      Ștergere
  3. Eu nu mă pricep la fotbal, dar între Steaua și oricine, aleg oricine, între Dinamo și oricine aleg oricine!

    RăspundețiȘtergere
  4. nici nu trebuie sa te pricepi la fotbal ca sa faci aceste alegeri...

    RăspundețiȘtergere
  5. Puls avem, sper sa fie si plus pe tabela, dupa meciuri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu eram exigent cu fotbalul craiovean si inainte. Tin minte ca aveam o regula: ma duc la stadion daca timp de 5 meciuri consecutive nu pierd niciunul. La fel sunt si la TV, cred ca este prima data cand ma uit dupa vreo 2 ani, iar la stadion am fost inainte de promovare, la meciul cu Tg. Mures parca.

    RăspundețiȘtergere
  7. nici nu aveai cum sa nu fi exigent, la ce echipe erau..

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ma pricep la fotbal, dar tin minte agitatia din oras de prin 83 cand am batut pe Kaiserslautern in Cupa UEFA si mi-e dor de acele zile

    RăspundețiȘtergere
  9. Eddie sper că nu ai uitat de sfertul european românesc din Cupa Uefa, aceea dublă cu Steaua și pierdută la gol în deplasare, unde a ieșit fără să fie bătută? Dacă da, rușinică! :D

    RăspundețiȘtergere